![]() |
||||||||||||
Tradisjonen tro var vi engasjert som jury under Gladmatfestivalen, som ble avholdt 25-28 juli. Det ble som vanlig mye god mat, mye gåing, i år også et ufyselig vær på fredagen, men fremfor alt veldig gøy. Mer fullstendig omtale finner en her. Gladsmakprisen
Vinneren ble stand nr. 54, Extreme Dinners. Juryens begrunnelse: I ett kvalitativt sterkt finaleheat landet juryen til slutt på denne restauranten. Her serveres mat på en måte du ikke opplever andre steder, der små smaksbomber av utrolig høy kvalitet blir puttet inn i gjestenes munn med skje, akkompagnert av høykvalitets viner /fontfamily> Beste stand
Vinneren ble stand nr. 15, Blåe fristelser.
Juryens begrunnelse: Denne standen er strålende visuelt, og har lagt vekt på å vise hele næringskjeden fra natur til munn. En har et vell av sunnhetsrelaterte aktiviteter, og standen er veldig ryddig og ordentlig. Gladsmak drinken Vinneren ble Hovmesteren Bar.
Juryens begrunnelse: Vi fikk en flott mørkegul drink med grønne urteflekker. Lekkert servert i flotte glass, og veldig frisk, smaksrik og rett og slett god. Drinkens navn er ”Mango a la Sommer”. Årets nyskaper Juryens begrunnelse: Her har en laget et produkt, Smart Fish, som på en utmerket måte forsøker å få barn til å drikke tran, noe som ikke alltid er like lett. Produktet har en frisk Donald Duck-innpakning, som gjør at det lettere vil falle i smak hos den yngre garde./fontfamily> Barnejuryen, bestående av en rekke barn mellom 10 og 13 år, hadde også vurdert de fleste utstillerene med henblikk på hvem som hadde det beste barnetilbudet.
Gladmats beste barnemeny
Vinneren ble stand nr. 90, India Tandoori. Juryens begrunnelse: Vinneren har toppscore på alle fem punktene som barnejuryen har lagt vekt på; Mottakelse og service, utvalg på menyen, utseende, bruk av grønnsaker og sunnhet, og har vist at de er en verdig vinner. 28.7.2007 Finalistene er klare Gladmatfestivalens tredje dag ble preget av høljregn og stiv kuling, noe som medførte at politiet sperret av Skagenkaien fram til ca. 1600 pga. sikkerheten. Været bedret seg heldigvis utover dagen. Etter 3 dagers innherdig arbeide er de to ulike juryene kommet frem til følgende nominerte for prisene. De nominerte står til i nummerert rekkefølge i.h.t. standplassering og rangeringen sier ingenting om intern rangering. Endelig vinner vil bli valgt i finalen lørdag.
Gladsmakprisen
4 KOKKENE KOMMER 54 EXTREME DINNERS
74 MAT FRÅ RYFYLKE
Tango Restaurant
Sjøhuset Skagen Restaurant
Beste stand
3 ASKO/MENY 15 BLÅE FRISTELSER
29 PRIOR NORGE
52 DEJA VU DELIKATESSER AS / JANS MAT & VINHUS
Gladsmak drinken
60 SJØHUSET SKAGEN
73 BERENTSENS BRYGGHUS
76 BONDENS MARKED
Hovmesteren Bar
Disse ble vurdert av årets Gladmatjury.
________________________________________
Barnejuryen har også vært i sving og kommet frem til følgende nominerte:
Gladmats beste barnemeny
9 GODT BRØD 26 TURBO TACO
72 BØLGEN & MOI
87 BRASSERI GRILLMANN
90 INDIA TANDOORI
Juryen skal i dag rundt og vurdere finalistene for andre gang, for så å kåre de verdige vinnerne i hver klasse.
Endelige vinnere av alle priser blir kunngjort fra hovedscenen i dag, lørdag, kl. 15.30. 27.7.2007 To dager unnagjort Festivalens andre dag fortsatte i samme spor som den første, med lettskyet pent vær og mye folk. I skrivende stund (fredag formiddag), er det imidlertid regn og vind som dominerer, så vi får se hvordan dette blir utover dagen. Vi fikk unnagjort veldig mye av bedømmingen i løpet i dagen, og regner med å bli ferdig med den innledende runden i løpet av første økt på fredag. Jan Kåre og Lillian sa takk for seg etter to dager, så vi er fire mann igjen i juryen nå, men med den innsatsen som ble lagt ned de to første dagene, vil ikke det by på noen problemer. I løpet av dag to dukket det også opp en rekke glimrende utstillere, spesielt mht. Gladsmakprisen. Dagens høydepunkter var som følger (i tilfeldig rekkefølge): Pris for beste stand 24 Stavanger Glassblåseri 27 Holmens 29 Prior Norge 54 Extreme Dinners 65 Kreft Omsorg Rogaland Gladsmakprisen 27 Holmens 29 Prior Norge 54 Extreme Dinners 74 Mat frå Ryfylke Tango Restaurant Årets Gladmatdrink 60 Sjøhuset Skagen 73 Berentsens Brygghus 76 Bondens Marked Som alltid, dette er høydepunkter fra annen dag, og det er dermed ingen selvfølge at disse vil havne i finaleheatet på lørdag. 26.7.2007 Rapport etter første dag Første dag av festivalen er unnagjort, og fra et jurysynspunkt har dette vært svært vellykket. Vi har besøkt 37 stander, snakket med utstillerene, smakt oss gjennom det tilbudet de ønsker å presentere, og vurdert standen og maten. Lillian, som var med oss for første gang, viste seg å være en verdifull tilvekst til juryen, og fant seg raskt til rette med systemet vi arbeider etter. Fire av oss deltok på forestillingen Sort/Hvitt med Madeleines Matteater, som var en meget spesiell og interessant forestilling, der lyd og lys gjorde sitt beste for å forvirre sansene, og der våre forestillinger om hvordan et måltid skal fungere ble utfordret på det sterkeste. En del av oss deltok også på forestillingen Sinatra og di i gladmatteltet om kvelden, der vi inntok en fireretters middag, akkompagnert av Sinatras musikk. Vurderingen av dette var vel at showet var bedre enn i fjor, mens maten ikke holdt helt det samme nivå. Vi tenker med lengsel på Mat og Sirkus fra to år tilbake, som var et fyrverkeri av en forestilling, både showmessig og kulinarisk. De foreløpige høydepunktene etter første dags vurderinger er som følger (i tilfeldig rekkefølge): Pris for beste stand 3 Asko/Meny 15 Blåe fristelser 51 Matfatet Jæren 52 Deja Vu delikatesser 87 Brasseri Grillmann Gladsmakprisen 4 Kokkene kommer 48 Gaffel og karaffel 52 Deja Vu delikatesser 86 Nero 87 Brasseri Grillmann Årets Gladmatdrink 2 Galleri Sult 3 Asko/Meny 75 Dalaneregionen Det er viktig å være klar over at dette er kun utstillere som har utmerket seg etter første dag, og det er dermed ingen selvfølge at disse vil havne i finaleheatet på lørdag, men de er i hvert fall gode kandidater. 25.7.2007 For tredje gang har vi i Den Gode Smak fått æren av å være offisielt dommerpanel under Stavangers årlige Gladmatfestival. Oppgaven i år ble ekstra utfordrende, av to grunner. Først og fremst måtte to av klubbens medlemmer prioritere familieferie denne uken, og kunne således ikke delta, og en tredje kunne kun delta de to første dagene. Dernest har vi i år fått en ekstra pris å dele ut, nemlig årets Gladmatdrink. Løsningen på det første problemet ble å rekruttere en del vikarer som kunne delta i juryen. Vi fikk med Reidun og Rune Olsen, gamle kjente som også var med et par dager i fjor. I år blir de med hele festivalen. I tillegg har vi fått med oss Lillian Sandø, som er med for første gang, og hjelper oss et par dager. Værmeldingene foran festivalen er ikke særlig lystelige, men vi får da håpe at regnet ikke legger en demper på noe. Vi vil i hvert fall gå til verket med liv og lyst, og smake oss gjennom samtlige stander, før vi tar en siste finalerunde på lørdag, og kårer vinnerene for beste stand, Gladsmakprisen, årets nyskaper, samt årets Gladmatdrink. Dette foregår kl. 1530 på hovedscenen på Torget. Daglige rapporter vil følge her. |
|
|||||||||||
![]() |