Hovedside
Om Den Gode Smak
Nyheter
• Klubbmøte 26.9.2014
• Klubbmøte 10.5.2014
• Klubbmøte 15.3.2014
• Klubbmøte 31.1.2014
• Klubbmøte 30.11.2013
• Damenes aften 12.10.2013
• Gladmatfestivalen 2013
• Klubbmøte 31.5.2013
• 10-års jubileumstur til San Sebastian
• Klubbmøte 23.3.2013
• Klubbmøte 26.1.2013
• Klubbmøte 17.11.2012
• Klubbmøte 14.9.2012
• Gladmatfestivalen 2012
• Damenes aften 19.5.2012
• Klubbmøte 10.3.2012
• Stavanger Vinforum 2012
• Klubbmøte 7.1.2012
• Klubbmøte 12.11.2011
• Klubbmøte 20.8.2011
• Gladmatfestivalen 2011
• Den Gode Smak er i sorg 20.3.2011
• Damenes aften 4.6.2011
• Klubbmøte 1.4.2011
• Klubbmøte 22.1.2011
• Klubbmøte 20.11.2010
• Klubbmøte 8.10.2010
• Gladmatfestivalen 2010
• Klubbmøte 18.6.2010
• Damenes aften 24.4.2010
• Klubbmøte 16.1.2010
• Stavanger Vinforum 2010
• Klubbmøte 7.11.2009
• Klubbmøte 19.9.2009
• Gladmatfestivalen 2009
• Klubbmøte 20.6.2009
• Klubbmøte 18.4.2009
• Damenes aften 7.2.2009
• Klubbmøte 15.11.2008
• Jubileumstur til Byrkjedalstunet
• Klubbmøte 13.9.2008
• Gladmatfestivalen 2008
• Klubbmøte 7.6.2008
• Klubbmøte 19.4.2008
• Klubbmøte 9.2.2008
• Stavanger Vinforum 19.1.2008
• Damenes aften 27.10.2007
• Klubbmøte 18.8.2007
• Gladmatfestivalen 2007
• Klubbmøte 16.6.2007
• Klubbmøte 14.4.2007
• Klubbmøte 10.2.2007
• Stavanger Vinforum 20.1.2007
• Klubbmøte 16.12.2006
• Klubbmøte GI 20.10.2006
• Gladmat 2006
• Damenes aften 10.6.2006
• Klubbmøte 22.4.2006
• Klubbmøte 28.1.2006
• Vinmesse 2006
• Klubbmøte 10.12.2005
• Klubbmøte 8.10.2005
• Gladmat 2005
• Charles & De - åpning
• Klubbmøte 21.5.2005
• Gladmat-tur til Provence
Aktiviteter
Oppskriftsarkiv
Fotoalbum
Godt sagt
Linker
Kontaktinfo
 
 
 

Tradisjonen tro var vi engasjert som jury under Gladmatfestivalen, som ble avholdt 25-28 juli. Det ble som vanlig mye god mat, mye gåing, i år også et ufyselig vær på fredagen, men fremfor alt veldig gøy. Mer fullstendig omtale finner en her.



Gladmatfestivalen 2007


Den Gode Smak dømmer Gladmatfestivalen igjen

29.7.2007

Festen er over...

På lørdagen startet vi tidlig. Vi møttes hos Jan Ove for å hente plakater til de nominerte i de forskjellige klassene, og var en runde for å dele ut disse. Deretter begynte vi med selve vurderingen av de forskjellige finalistene kl. 1100. Vi hadde fram til 1530 på oss til å spise fem flereretters middager, smake fire gladmatdrinker, samt vurdere fire stander, så det var nok å gjøre på.

Som i fjor, ble det veldig hektisk mot slutten. Det gjorde dessverre at vi ikke fikk brukt den tiden vi kanskje burde hos noen av de siste finalistene, men vi er likevel trygg på at det er veldig verdige vinnere i de forskjellige kategoriene. Dette er noe vi må ha bedre disiplin på neste år.

Vi var ferdig med den siste vurderingen ca. 1510, sprang opp til Jan Oves kontor, der vi i løpet av 25 minutter regnet sammen poeng for de forskjellige klassene, skrev begrunnelser for de forskjellige vinnerene, skrev ut diplomer og fikk disse satt i rammer, samt diskuterte oss fram til vinneren av nyskaperprisen. Deretter sprang vi som gale (med fem store middager innabords) ned mot torget, der Arne Hjeltnes allerede var i gang med å dele ut prisen for beste barnemat. Vi fikk såvidt to minutter til å puste ut, så skulle vi opp på scenen for å dele ut resten av prisene.

Og så, til slutt, vinnerene av Gladmatprisene for 2007:

Gladsmakprisen

Vinneren ble stand nr. 54, Extreme Dinners.

Juryens begrunnelse: I ett kvalitativt sterkt finaleheat landet juryen til slutt på denne restauranten. Her serveres mat på en måte du ikke opplever andre steder, der små smaksbomber av utrolig høy kvalitet blir puttet inn i gjestenes munn med skje, akkompagnert av høykvalitets viner
 
Beste stand
 
Vinneren ble stand nr. 15, Blåe fristelser.

Juryens begrunnelse: Denne standen er strålende visuelt, og har lagt vekt på å vise hele næringskjeden fra natur til munn. En har et vell av sunnhetsrelaterte aktiviteter, og standen er veldig ryddig og ordentlig.

Gladsmak drinken
 
Vinneren ble Hovmesteren Bar.

Juryens begrunnelse: Vi fikk en flott mørkegul drink med grønne urteflekker. Lekkert servert i flotte glass, og veldig frisk, smaksrik og rett og slett god. Drinkens navn er ”Mango a la Sommer”.

Årets nyskaper
 
Vinneren ble stand nr. 15, Blåe fristelser.

Juryens begrunnelse: Her har en laget et produkt, Smart Fish, som på en utmerket måte forsøker å få barn til å drikke tran, noe som ikke alltid er like lett. Produktet har en frisk Donald Duck-innpakning, som gjør at det lettere vil falle i smak hos den yngre garde.

 
Barnejuryen, bestående av en rekke barn mellom 10 og 13 år, hadde også vurdert de fleste utstillerene med henblikk på hvem som hadde det beste barnetilbudet.

Gladmats beste barnemeny

Vinneren ble stand nr. 90, India Tandoori.

Juryens begrunnelse: Vinneren har toppscore på alle fem punktene som barnejuryen har lagt vekt på; Mottakelse og service, utvalg på menyen, utseende, bruk av grønnsaker og sunnhet, og har vist at de er en verdig vinner.





28.7.2007

Finalistene er klare

Gladmatfestivalens tredje dag ble preget av høljregn og stiv kuling, noe som medførte at politiet sperret av Skagenkaien fram til ca. 1600 pga. sikkerheten. Været bedret seg heldigvis utover dagen.

Etter 3 dagers innherdig arbeide er de to ulike juryene kommet frem til følgende nominerte for prisene.

De nominerte står til i nummerert rekkefølge i.h.t. standplassering og rangeringen sier ingenting om intern rangering. Endelig vinner vil bli valgt i finalen lørdag.

Gladsmakprisen

4   KOKKENE KOMMER
54  EXTREME DINNERS
74  MAT FRÅ RYFYLKE
     Tango Restaurant
     Sjøhuset Skagen Restaurant
 
Beste stand

3     ASKO/MENY
15   BLÅE FRISTELSER
29   PRIOR NORGE
52   DEJA VU DELIKATESSER AS  / JANS MAT & VINHUS
 
Gladsmak drinken
 
60  SJØHUSET SKAGEN
73  BERENTSENS BRYGGHUS
76  BONDENS MARKED
     Hovmesteren Bar

Disse ble vurdert av årets Gladmatjury.

________________________________________

Barnejuryen har også vært i sving og kommet frem til følgende nominerte:

Gladmats beste barnemeny

9   GODT BRØD
26 TURBO TACO
72 BØLGEN & MOI
87 BRASSERI GRILLMANN
90 INDIA TANDOORI

Juryen skal i dag rundt og vurdere finalistene for andre gang, for så å kåre de verdige vinnerne i hver klasse.

Endelige vinnere av alle priser blir kunngjort fra hovedscenen i dag, lørdag, kl. 15.30.

27.7.2007

To dager unnagjort

Festivalens andre dag fortsatte i samme spor som den første, med lettskyet pent vær og mye folk. I skrivende stund (fredag formiddag), er det imidlertid regn og vind som dominerer, så vi får se hvordan dette blir utover dagen.

Vi fikk unnagjort veldig mye av bedømmingen i løpet i dagen, og regner med å bli ferdig med den innledende runden i løpet av første økt på fredag. Jan Kåre og Lillian sa takk for seg etter to dager, så vi er fire mann igjen i juryen nå, men med den innsatsen som ble lagt ned de to første dagene, vil ikke det by på noen problemer.

I løpet av dag to dukket det også opp en rekke glimrende utstillere, spesielt mht. Gladsmakprisen. Dagens høydepunkter var som følger (i tilfeldig rekkefølge):

Pris for beste stand

24 Stavanger Glassblåseri
27 Holmens
29 Prior Norge
54 Extreme Dinners
65 Kreft Omsorg Rogaland

Gladsmakprisen

27 Holmens
29 Prior Norge
54 Extreme Dinners
74 Mat frå Ryfylke
    Tango Restaurant

Årets Gladmatdrink

60 Sjøhuset Skagen
73 Berentsens Brygghus
76 Bondens Marked

Som alltid, dette er høydepunkter fra annen dag, og det er dermed ingen selvfølge at disse vil havne i finaleheatet på lørdag.


26.7.2007

Rapport etter første dag

Første dag av festivalen er unnagjort, og fra et jurysynspunkt har dette vært svært vellykket. Vi har besøkt 37 stander, snakket med utstillerene, smakt oss gjennom det tilbudet de ønsker å presentere, og vurdert standen og maten. Lillian, som var med oss for første gang, viste seg å være en verdifull tilvekst til juryen, og fant seg raskt til rette med systemet vi arbeider etter.

Fire av oss deltok på forestillingen Sort/Hvitt med Madeleines Matteater, som var en meget spesiell og interessant forestilling, der lyd og lys gjorde sitt beste for å forvirre sansene, og der våre forestillinger om hvordan et måltid skal fungere ble utfordret på det sterkeste.

En del av oss deltok også på forestillingen Sinatra og di i gladmatteltet om kvelden, der vi inntok en fireretters middag, akkompagnert av Sinatras musikk. Vurderingen av dette var vel at showet var bedre enn i fjor, mens maten ikke holdt helt det samme nivå. Vi tenker med lengsel på Mat og Sirkus fra to år tilbake, som var et fyrverkeri av en forestilling, både showmessig og kulinarisk.

De foreløpige høydepunktene etter første dags vurderinger er som følger (i tilfeldig rekkefølge):

Pris for beste stand

  3 Asko/Meny
15 Blåe fristelser
51 Matfatet Jæren
52 Deja Vu delikatesser
87 Brasseri Grillmann

Gladsmakprisen

  4 Kokkene kommer
48 Gaffel og karaffel
52 Deja Vu delikatesser
86 Nero
87 Brasseri Grillmann

Årets Gladmatdrink

  2 Galleri Sult
  3 Asko/Meny
75 Dalaneregionen

Det er viktig å være klar over at dette er kun utstillere som har utmerket seg etter første dag, og det er dermed ingen selvfølge at disse vil havne i finaleheatet på lørdag, men de er i hvert fall gode kandidater.


25.7.2007

For tredje gang har vi i Den Gode Smak fått æren av å være offisielt dommerpanel under Stavangers årlige Gladmatfestival. Oppgaven i år ble ekstra utfordrende, av to grunner. Først og fremst måtte to av klubbens medlemmer prioritere familieferie denne uken, og kunne således ikke delta, og en tredje kunne kun delta de to første dagene. Dernest har vi i år fått en ekstra pris å dele ut, nemlig årets Gladmatdrink. Løsningen på det første problemet ble å rekruttere en del vikarer som kunne delta i juryen. Vi fikk med Reidun og Rune Olsen, gamle kjente som også var med et par dager i fjor. I år blir de med hele festivalen. I tillegg har vi fått med oss Lillian Sandø, som er med for første gang, og hjelper oss et par dager.

Værmeldingene foran festivalen er ikke særlig lystelige, men vi får da håpe at regnet ikke legger en demper på noe. Vi vil i hvert fall gå til verket med liv og lyst, og smake oss gjennom samtlige stander, før vi tar en siste finalerunde på lørdag, og kårer vinnerene for beste stand, Gladsmakprisen, årets nyskaper, samt årets Gladmatdrink. Dette foregår kl. 1530 på hovedscenen på Torget.

Daglige rapporter vil følge her.

 
 
Søk i nettstedet:

 
   
Tilbake til hovedsiden Tilbake til hovedsiden