Hovedside
Om Den Gode Smak
Nyheter
• Klubbmøte 26.9.2014
• Klubbmøte 10.5.2014
• Klubbmøte 15.3.2014
• Klubbmøte 31.1.2014
• Klubbmøte 30.11.2013
• Damenes aften 12.10.2013
• Gladmatfestivalen 2013
• Klubbmøte 31.5.2013
• 10-års jubileumstur til San Sebastian
• Klubbmøte 23.3.2013
• Klubbmøte 26.1.2013
• Klubbmøte 17.11.2012
• Klubbmøte 14.9.2012
• Gladmatfestivalen 2012
• Damenes aften 19.5.2012
• Klubbmøte 10.3.2012
• Stavanger Vinforum 2012
• Klubbmøte 7.1.2012
• Klubbmøte 12.11.2011
• Klubbmøte 20.8.2011
• Gladmatfestivalen 2011
• Den Gode Smak er i sorg 20.3.2011
• Damenes aften 4.6.2011
• Klubbmøte 1.4.2011
• Klubbmøte 22.1.2011
• Klubbmøte 20.11.2010
• Klubbmøte 8.10.2010
• Gladmatfestivalen 2010
• Klubbmøte 18.6.2010
• Damenes aften 24.4.2010
• Klubbmøte 16.1.2010
• Stavanger Vinforum 2010
• Klubbmøte 7.11.2009
• Klubbmøte 19.9.2009
• Gladmatfestivalen 2009
• Klubbmøte 20.6.2009
• Klubbmøte 18.4.2009
• Damenes aften 7.2.2009
• Klubbmøte 15.11.2008
• Jubileumstur til Byrkjedalstunet
• Klubbmøte 13.9.2008
• Gladmatfestivalen 2008
• Klubbmøte 7.6.2008
• Klubbmøte 19.4.2008
• Klubbmøte 9.2.2008
• Stavanger Vinforum 19.1.2008
• Damenes aften 27.10.2007
• Klubbmøte 18.8.2007
• Gladmatfestivalen 2007
• Klubbmøte 16.6.2007
• Klubbmøte 14.4.2007
• Klubbmøte 10.2.2007
• Stavanger Vinforum 20.1.2007
• Klubbmøte 16.12.2006
• Klubbmøte GI 20.10.2006
• Gladmat 2006
• Damenes aften 10.6.2006
• Klubbmøte 22.4.2006
• Klubbmøte 28.1.2006
• Vinmesse 2006
• Klubbmøte 10.12.2005
• Klubbmøte 8.10.2005
• Gladmat 2005
• Charles & De - åpning
• Klubbmøte 21.5.2005
• Gladmat-tur til Provence
Aktiviteter
Oppskriftsarkiv
Fotoalbum
Godt sagt
Linker
Kontaktinfo
 
 
 

I 2008 hadde Gladmatfestivalen sitt 10-års jubileum. Sigve Skretting ga seg etter å ha ledet festivalen med fast hånd siden starten, og overlot roret til Heidi Netland Berge. Vi i Den Gode Smak hadde for fjerde år på rad fått vervet som offisiell jury, og har som vanlig utført våre plikter på en framifrå måte (etter egen vurdering). Fullt referat, bilder, radioinnslag osv. finner du her:


Gladmatfestivalen 2008
26.7.2008

Vinnerene av Gladmatprisene er klare. På lørdag kl. 1400 ble prisene utdelt fra hovedscenen med Ingveig Tveranger som konferansier. Vi i Den Gode Smak sto for selve utdelingen, og hadde etter fire dagers intensiv vurdering og prøvesmaking kåret følgende vinnere:

I klassen for årets nyskaper:

Juryen hadde i år det største antallet kandidater siden prisen ble innstiftet for 2 år siden. Det var noen få som virkelig utmerket seg, men juryen var aldri i tvil om vinneren. Et gjennomført konsept med råvarer, oppskriftshefter og "hjelpeverktøy" for enkel tilberedning av spennende smaker for både barn og voksne. Vinneren har kombinert det beste av japanske og norske mattradisjoner, levert i delikat innpakning.

Vinneren ble: Stand 12 - Blåe Fristelser: Sushisi fra Anzo

I klassen for beste stand:

I tidenes jevneste finaleheat sto juryen til slutt igjen med tre utstillere på samme poengsum. Det måtte til slutt plassifferberegning til for å kåre en vinner. Den som til sist utkrystalliserte seg som vinneren, var en stand som på en fremragende måte klarer å synliggjøre mat og livsstil i sin region. En godt organisert stand, med rikt mangfold av lokale spesialiteter og aktiviteter. Den gamle gråtassen var prikken over i’en.

Vinneren ble: Stand 42 – Matfatet Jæren

Gladsmakprisen:

Nivået blir stadig høyere på utstillerne og det var mange kandidater som kun var et fattig poeng fra finaleplass. Men et sted må grensen gå, så i år endte vi opp med to gjengangere og en nykommer i finalen.

Vinneren utmerker seg med å ha et stort utvalg av retter som komplementerer hverandre. En bruker spennende råvarer i uvante sammensetninger, og får dette til å fungere utrolig bra. Den perfekte sammensetningen av mat og vin løfter smaksopplevelsen til store høyder.

Vinneren ble: Stand 15b – Tango Bar og Kjøkken


I tillegg har barnejuryen vært ute for å kåre festivalens beste barnemeny.

Vinneren her ble: Stand 20 – Holmens


Gladmatfestivalen 2008
25.7.2008

Godværet og folketilstrømningen vil ingen ende ta. Årets gladmatfestival ser ut til å bli en knallsuksess ut i fra alle tenkelige kriterier. Vi i juryen har vært i full aksjon hele torsdagen også, og er nå så godt som ferdig med de innledende rundene av bedømmingen. Vi har igjen fem stander som vi ikke har rukket over, men disse tas fra morgenen i dag.

Vi kommer til å avvikle finalerunden i kategorien for beste stand i dag, samt bli enige om hvem som skal bli årets nyskaper. Finalerunden for Gladsmakprisen avvikles i hovedsak i morgen, men med en mulighet for å begynne allerede i kveld hvis det skulle bli nødvendig.


Gladmatfestivalen 2008
24.7.2008

Vi har nå unnagjort første dag av festivalen. Sammen med noen "reserver" har vi trålt festivalområdet, snakket med utstillere, diskutert oss fram til og gitt poeng for en lang rekke kriterier, både for mat og for stand. Været var fantastisk, og bedre skal det visst bli de neste dagene, så alt ligger an til at årets tiende Gladmatfestival skal bli en suksess.

Kvelden ble avsluttet på Tou Scene, med forestilling av Madeleines Madteater fra København. Noen av oss hadde fått en liten forsmak på dette i fjor. I år fikk vi en komplett forestilling, der vi kjente igjen mange av elementene fra i fjor. Lyd, lys, og surrealistiske settinger omkranset måltidet. Vi ble geleidet fra den ene hallen til den andre, der vi fikk servert mat på den ene måten mer spektakulær enn den andre. Hva det var, alt det vi spiste, er det vel ingen av oss som var helt sikre på, men det smakte ikke verst.

Om noen timer begynner festivalens andre dag, og vi får et nytt døgn med mye jobb, og mange gode smaker.


Gladmatfestivalen 2008
23.7.2008

Sommerens store begivenhet i Stavanger er i gang igjen, og vi i Den Gode Smak er igjen engasjert som jury. Vi vil besøke samtlige utstillere, vurdere stander, smake på hva en har å tilby, og gi poeng, før vi samles om et finaleheat på lørdag. Prisutdelingen blir lørdag klokken 1400, tidligere enn noen gang før, noe som stiller strenge organisatoriske krav til oss som jury.

Etter å ha gjort dette noen år nå, har vi opparbeidet oss en god rutine for gjennomføringen. Vi regner med at årets festival også skal by på mye spennende mat, nye og spennende utstillere, mye godt vær, og den kjente gladmatstemningen. Vi gleder oss.


 
 
Søk i nettstedet:

 
   
Tilbake til hovedsiden Tilbake til hovedsiden